Sunday, July 18, 2010

bout hallucination

hai hai da pagi upenyer kan ..huhu aku still ngah stdy pasl nh lah,hallucination,ase ase kowg kowg pernh x dpt hallucination@ halusinasi lah dlm malay nyer.maap yek aku stdy english jek,malay malay nh aku xphm la plak.huhu lau kowg nak kan, or teringin nak try la.huhu aku pernh kowt p aku diam jek,.huhu memng best ade yg buat kite giler.hahaha dlm kajian la kan lau kite xtido 3hari berturut2 mybe pontensi kite tuk dpt halusinasi nh senang,try ler..mybe owg owg yg sush nak tido kan,or da x tido berhari2 tue ade la dpt nh.huhu best kowt, bg aku la kan.huhu aku nk jek dpt lagi.huhu anyway kat bwh nh bout hallucination yek.lau kowg nk yg lebh tepat n padat g search okey, ini ini information aku dpt dr mokcik google yek, n pic tue pon dr mokcik google.maceh maceh cr tercuri lak.waakakkakakakah! okey enjoy the information yek.muah!


Hallucinations are false or distorted sensory experiences that appear to be real perceptions. These sensory impressions are generated by the mind rather than by any external stimuli, and may be seen, heard, felt, and even smelled or tasted.

A hallucination occurs when environmental, emotional, or physical factors such as stress, medication, extreme fatigue, or mental illness cause the mechanism within the brain that helps to distinguish conscious perceptions from internal, memory-based perceptions to misfire. As a result, hallucinations occur during periods of consciousness. They can appear in the form of visions, voices or sounds, tactile feelings (known as haptic hallucinations), smells, or tastes.

Patients suffering from dementia and psychotic disorders such as schizophrenia frequently experience hallucinations. Hallucinations can also occur in patients who are not mentally ill as a result of stress overload or exhaustion, or may be intentionally induced through the use of drugs, meditation, or sensory deprivation.


agak agak lau xphm , bgthu yek.biasenyer medical term jek yg byk kat lam entri aku kali nh.haishh huhu xper2 lau nk cepat sgt kan, g bukk kamus medical term.
muah lah!hahaha

No comments:

Cute Strawberry